Skönhetstips för julstjärnan!

Julstjärnans magnifika skönhet under vintern är ingen hemlighet. Även om denna stjärna blev känd i Hollywood, har den inte på något vis blivit förmer än andra. Du behöver bara följa några enkla råd om hur du sköter om din julstjärna så den behåller sin karaktäristiska skönhet under julen.

När du köper en julstjärna, är det de gul/gröna blommorna mellan de färgstarka högbladen en indikation på om blomman är ny. De små blommorna ska vara i knopp vid inköpstillfället. Eftersom julstjärnan lätt känner av kyla är den känslig för låga temperaturer. Se till att julstjärnorna är ordentligt inslagna före hemresan från butiken.

Den ideala platsen för en julstjärna är en ljus och varm plats med en temperatur på runt 20 grader. Julstjärnan bör dock skyddas mot direkt solljus och drag. Låt julstjärnan torka upp ordentligt mellan vattningarna och vattna gärna med ljummet vatten. Julstjärnan uppskattar inte att stå med rötterna på ett blött fat.

När blommor på julstjärnan snittas av från stammen håller de ovanligt länge som snittblomma. Den kan hålla ca två veckor i en bukett eller i en bordsdekoration. Det är då viktigt att snittet på stjälken doppas i kokande vatten direkt efter att den blivit avskuren. Stjälken kan också hållas över en ljuslåga för att på så vis försegla snittet och förhindra växtsaften från att rinna ut.

Om du uppskattar din stjärnas stora närvaro och du skulle vilja skapa en höjdpunkt varje dag kan du lägga till några få glamorösa accessoarer till din dekoration. Skimrande accessoarer, glänsande rosettband, utsökta material och smickrande juveler förskönar inte bara en kvinna utan understryker julstjärnans graciösa elegans. Stänk av lyxig glamor garanterar på så sätt rätt stämning och miljö på ett självklart sätt.

Finns nu i ett gadencenter nära dig -   <a href='/pages/pages.asp?Pagenr=30'>Läs mer om inköpsställen!</a>